Ελλάδα > Αλόννησος > Τοπικές Γεύσεις Αλοννήσου
Η Αλόννησος φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και κυρίως για τους αστακούς και τα καβούρια. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αστακομακαρονάδα, γίδα με μακαρονάδα που προσφέρεται συνήθως στους γάμους και στα μεγάλα πανηγύρια, κατσίκι με μαύρες αγκινάρες, στριφτές τυρόπιτες και χορτόπιτες που φτιάχνονται στο τηγάνι και κρεμμυδόπιτα με τραχανά και μυζήθρα. Πολύ ξεχωριστά εδέσματα είναι το μπουρέκι από γίδα βραστή σε φύλλα και τα πουγγιά με χόρτα. Για να γλυκαθείτε δοκιμάστε τα χαμαλιά, τα αμυγδαλωτά και την καρυδόπιτα Αλοννήσου.
Αφήστε στο σχολιό σας