Αναμφισβήτητα μια επίσκεψή στην Αράχωβα θα πρέπει να συνδυαστεί με την γευστική περιήγηση στα προϊόντα που προκύπτουν από τη τοπική γεωργική και κτηνοτροφική δραστηριότητα. Ανέκαθεν η Αράχωβα ήταν γνωστή για τα εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα, το παραδοσιακό στρογγυλό τυρί φορμαέλα που έχει κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης, τη μυζήθρα τις χυλοπίτες και τον τραχανά των οποίων η ξεχωριστή γεύση οφείλεται στο άριστης ποιότητας γάλα από ζώα που βόσκουν στις κατάφυτες πλαγιές του Παρνασσού. Εξίσου αξιόλογα είναι το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι που αρκετά συχνά κοσμούν το Αραχωβίτικο τραπέζι αλλά και το ελαιόλαδο και το κρασί που παρά τη μείωση της συνολικής παραγωγής, συνεχίζουν να διατηρούν την δεδομένη υψηλή ποιότητα τους.
Αφήστε στο σχολιό σας