Εάν βρεθείτε στην πόλη, η επίσκεψη σε μια από τις μπυραρίες κατά μήκος του ποταμού ή σε μία από τις παραδοσιακές ζυθοποιίες του Ντίσελντορφ θεωρείται σχεδόν επιβεβλημένη! Το Ντίσελντορφ είναι παγκοσμίως γνωστό για τις 1800 διαφορετικές μπύρες που παρασκευάζονται εδώ και ιδιαίτερα για τη μοναδική συνταγή της σκουρόχρωμης μπύρας (Altbier) η οποία είναι το σήμα κατατεθέν ολόκληρης της περιοχής.
Η Άλτμπιερ "παλιά μπύρα" όπως μεταφράζεται, έχει του χρώμα του χαλκού και είναι το σήμα κατατεθέν της ευρύτερης περιοχής της Βεστφαλίας. Παράγεται με την παλιά μέθοδο της ζύμωσης επιφανείας σε όχι με αυτή του πυθμένα όπως συμβαίνει με τις περισσότερες λάγκερ μπύρες. Αυτός ο τρόπος ζύμωσης της δίνει μια φρουτώδη και εκλεπτυσμένη γεύση.
Ο πρώτος παραγωγός και πωλητής αυτής της μπύρας ήταν η Ζυθοποιία Σουμάχερ (Brauerei Schumacher) που ιδρύθηκε το 1838. Το όνομα "παλιά μπυρα" δόθηκε σε αυτή τη ζυθοποιία ώστε να ξεχωρίσουν οι μπύρες ζύμωσης επιφανείας με αυτές της ζύμωσης πυθμένα. Μια επίσκεψη στη ζυθοποιία που λειτουργεί και ως εστιατόριο είναι ίσως ότι πιο παραδοσιακό μπορεί να βιώσει κανείς στην πόλη.
Σήμερα υπάρχουν και άλλοι παραδοσιακοί παραγωγοί οι οποίοι έχουν αναπτύξει τις ζυθοποιίες τους στην περιοχή και εξάγουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο. Μερικά από τα πιο παλιά εργοστάσια μπύρας έχουν μουσείο και τμήμα γευσιγνωσίας. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να δει τις μεθόδους παρασκευής, αλλά και να δοκιμάσει διαφορετικές μπύρες. Ως αναφορά τις απλές μπυραρίες, οι πιο γνωστές και φημισμένες βρίσκονται στην παλιά πόλη κατά μήκος του ποταμού.
Αφήστε στο σχολιό σας