Μία από τις τοπικές σπεσιαλιτέ του νησιού είναι οι ρεβυθοκεφτέδες. Η "μπουκουνιά" είναι ένα παραδοσιακό φαγητό του νησιού που φτιάχνεται με χοιρινό κρέας μαγειρεμένο στο λίπος του. Ο καπαμάς (κατσίκι γεμιστό) μαγειρεύεται σε κάθε γιορτή του νησιού ενώ ξεχωριστή θέση έχουν και τα τυριά του νησιού (μυζήθρα, κοπανιστή, σακουλιαστή). Κύριο μπαχαρικό σε όλα τα φαγητά και τις σαλάτες της Νισύρου είναι η κάπαρη.
Το νησί έχει πληθώρα γλυκών του κουταλιού (κυδώνι, νεράντζι, ντοματάκι), αλλά και άλλα γλυκά όπως κουραμπιέδες, ξεροτήγανα, δίπλες, λουκουμάδες και παστελλαριές (σύκα ανοιγμένα με αμυγδαλόψιχα και σουσάμι).
Τα ποτά δε θα μπορούσαν να λείψουν με πιο διαδεδομένο τη σουμάδα, το σάψαχο (απόσταγμα από δεντρολίβανο) και την κουκουζίνα (απόσταγμα από σταφύλι ή σύκα που μοιάζει με ρακή).
Αφήστε στο σχολιό σας