Τα τσιπουράδικα του Βόλου ήταν ήδη από τις αρχές του προηγούμενο αιώνα σημείο συνάντησης των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι κάθε μεσημέρι μαζεύονταν και έπιναν το τσιπουράκι τους συνοδεία εκλεκτών μεζέδων από τη θάλασσα του Παγασητικού. Ο θεσμός ξεκίνησε από τους πρόσφυγες της Μ. Ασίας και με τα χρόνια καθιερώθηκε ως η αγαπημένη συνήθεια των Βολιωτών αλλά και κάθε επισκέπτη της περιοχής.
Η φήμη των τσιπουράδικων σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Πρωταγωνιστές είναι το τσίπουρο και οι εκλεκτοί μεζέδες, οι οποίοι είναι ατέλειωτοι. Χταποδάκια, σουπιές, γυαλιστερές, στρείδια, φούσκες, κυδώνια, γαρίδες και μικρά ψαράκια είναι λίγα από τα καλούδια της θάλασσας που θα απολαύσετε μεταξύ άλλων παρέα με το αγαπημένο σας απόσταγμα.
Μην παραγγείλετε μεζέδες από τον κατάλογο αλλά μόνο τσίπουρα με μεζέ. Όσο πιο πολλά τσίπουρα παραγγείλετε τόσο καλύτερος και πιο πλούσιος θα είναι ο μεζές. Το ιδιαίτερο αυτό τελετουργικό κάνει τα βολιώτικα τσιπουράδικα να διαφέρουν από κάθε άλλο μεζεδοπωλείο ή ταβέρνα!
Τα τσιπουράδικα πλέον βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης από τα πιο κεντρικά σημεία μέχρι και στα στενά δρομάκια. Τα καλά τσιπουράδικα βρίσκονται στη συνοικία της Νέας Ιωνίας ενώ υπάρχουν και πολλά τσιπουράδικα στην παραλία του Βόλου. Κάποια διατηρούν ακόμη τη φυσιογνωμία εκείνης της εποχής. Αξίζει να τα επισκεφτείτε και να νιώσετε αυτή την ιδιαίτερη «αύρα» που τα χαρακτηρίζει.
dimis
08/12/2021
ΑπάντησηΑφήστε στο σχολιό σας